Стандарти якості
На підприємстві успішно впроваджена та діє інтегрована система управління якістю і безпечністю харчових продуктів згідно ДСТУ ISO 9001:2015 та ДСТУ ISO 22000:2019.
Існують певні правила проектування та будівництва молочного цеху. Відтак, їх не можна будувати поблизу гноєсховищ, водойм із стічною водою, силосних будівель, вигульних майданчиків для худоби і шосейних доріг. Цехи для приймання та зберігання молока Кременецького молокозаводу розміщені з північної або східної сторони.
Молочний цех розміщений в прибудівлі, вони добре вентилюються. Температуру в приміщеннях підтримуємо
на рівні 16—18 °С. Тому взимку їх треба опалювати.
Молочний цех має ваги для приймання молока, місткості
для його зливання і очищення, охолоджувач, сепаратор, пастеризатор, а також прилади для аналізу молока. Продуктивність обладнання розраховується на максимальну кількість молока, яке підлягає переробці.